La Mure

Το πάθος είναι μία ισχυρή δύναμη, η οποία απελευθερώνει την δημιουργικότητα.

 Και πως θα μπορούσε, άλλωστε, να λείπει το πάθος από το La Mure και τον δημιουργό του κ. Γιάννη Παλαμάρη.

 Με θυμάμαι, από την ηλικία των 12 –κιόλας- ετών, να δοκιμάζω διαρκώς νέες γεύσεις και συνδυασμούς σε οτιδήποτε «γλυκό». Δεν μ΄ ενδιέφερε τόσο το καθαυτού φαγητό όσο η ζαχαροπλαστική.

 Ανέκαθεν, μου ασκούσε μία γοητεία αφού –υπό μία έννοια- αποτελεί ένα μέσο έκφρασης της καλλιτεχνικής μας πλευράς, μιας και  σου απεριόριστες δυνατότητες τόσο σε τεχνικό επίπεδο όσο και σ΄ εκείνο της  παρουσίασης.

 Από την πρώτη κιόλας στιγμή που θα περάσεις την είσοδο  του  La Mure , κυριεύεσαι  από τα πλούσια αρώματα που επικρατούν στον χώρο. Εκείνο της σοκολάτας, του φύλλου από τα  σιροπιαστά και των φρεσκοψημένων βουτημάτων.

 Στο La Mure όλα ακολουθούν την φιλοσοφία και τις αρχές που θέσαμε από την πρώτη κιόλας στιγμή που ανοίξαμε , το 1999.

Όλα μας τα υλικά είναι παραδοσιακά, αγνά και διαλεγμένα ένα προς ένα.

 Από τα΄ αυγά (που είναι φρεσκότατα), το αλεύρι και την ζάχαρη έως την σοκολάτα (η οποία είναι πραγματική σε ποσοστό άνω του 80%!!) και τα φρούτα που χρησιμοποιούμε.

 Αρνούμαστε κατηγορηματικά να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε έτοιμο μείγμα κι επιλέγουμε να τα ετοιμάζουμε όλα στο δικό μας παρασκευαστήριο, έτσι ώστε η άριστη ποιότητα μας να παραμένει σταθερή κι ελεγχόμενη!

 Σκεφθείτε ότι ακόμη και στα παρασκευάσματα που έχουν ως βάση τα φρούτα, η μόνη παρέμβαση που κάνουμε, όταν αυτά είναι εκτός εποχής, είναι να «τονώσουμε» την γεύση τους με την προσθήκη λίγης ζάχαρης!!

 Κι ενώ ο “εκφραστής” του La Mure μιλά για το «πάθος» του, δεν μπορείς να μην παρατηρήσεις όλα αυτά τα υπέροχα γλυκά που συναγωνίζονται μεταξύ τους, για το ποιο θα κερδίζει την καρδιά σου.

 Σιροπιαστά που το άρωμα τους και μόνο αρκεί για να σε ταξιδέψει. Πάστες με την σοκολάτα να πολιορκεί όλες τις αισθήσεις σου. Παγωτό σπιτικό με φρέσκο γάλα σε γεύσεις που δεν συναντάτε εύκολα. «Κοκάκια» και «νεγράκια» σε μικρές διαστάσεις- ελαφρυντικό για να τρως…Πολλά!

 Όσο για τις τούρτες….Η χαρά των παιδιών, ακόμη κι εκείνων που οι μεγαλύτεροι κρύβουμε μέσα μας.

 Τρισδιάστατες απεικονίσεις όλων των σούπερ ηρώων αλλά και των κρυφών (ή φανερών) επιθυμιών μας, που είναι πραγματικά έργα τέχνης!

 Είμαι «οπαδός» της παράδοσης, Ωστόσο όμως οι εποχές αλλάζουν κι όλα εξελίσσονται. Οι ανάγκες κι οι επιθυμίες μεταβάλλονται γι αυτό κι εμείς θα πρέπει να πειραματιζόμαστε διαρκώς επάνω σε νέες τεχνικές και μεθόδους.

 Πριν από λίγα χρόνια δεν θα μπορούσε κανείς να σκεφθεί τον συνδυασμό σοκολάτας, μελιού και κόκκινου πιπεριού. Όταν όμως το δοκιμάσεις τότε γίνεσαι μάρτυρας μίας έκρηξης τόσων διαφορετικών  γεύσεων που συγκλονίζει κάθε αίσθηση σου….

Επικοινωνήστε με το La Mure:

Διεύθυνση: Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου 5 & Νίκης – Βάρη

Τηλέφωνο: 210-89.79.088 

Web site: www. lamure.gr

e-mail: [email protected]