ΧΕΝΣΕΛ και ΓΚΡΕΤΕΛ (Κάρμεν Ρουγγέρη)

Στο Θέατρο ΚΙΒΩΤΟΣ, η Κάρμεν Ρουγγέρη κι οι συνεργάτες της παρουσιάζουν ένα ακόμη μουσικό έργο, βασισμένο στο -πασίγνωστο- παραμύθι των αδελφών Γκρίμ «ΧΕΝΣΕΛ ΚΑΙ ΓΚΡΕΤΕΛ».

Το έργο αυτό μεταμορφώνεται, διασκευάζεται και παρουσιάζεται ως ένα τρυφερό παραμύθι, πλούσιο σε μηνύματα, μιας και «μιλάει για την μανία των παιδιών να κοροϊδεύουν», ενώ η υπόθεση του θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.

Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου:

Τα πολύ παλιά χρόνια, τότε που υπήρχαν ακόμη στον κόσμο μάγισσες κακές και νεράιδες καλές, ζούσαν, βαθιά μέσα στο δάσος, σ’ ένα φτωχικό μα πολύ χαριτωμένο σπιτάκι ο μικρός Χένσελ και η μικρή Γκρέτελ.

Τα δυο παιδιά ζούσαν με τον πατέρα τους, τον κυρ-Πέτρο τον σκουπά, και την μητέρα τους, την καλή αλλά πολύ φωνακλού γυναίκα του. 

Οι καημένοι ήταν πολύ φτωχοί. Κάποιες φορές δεν είχαν παρά σκέτη νερόσουπα στο τραπέζι τους για φαγητό και άλλοτε μόνο ένα κανάτι γάλα. Βέβαια τα παιδιά με το παιχνίδι ξεχνούσαν την πείνα τους.

Μια μέρα, εκεί που έπαιζαν μέσα στο σπίτι, έχυσαν κατά λάθος το γάλα που είχε κρατήσει η μαμά μέσα στο φανάρι.

«Τι κάνατε; Χύσατε το γάλα; Τώρα πως θα σας φτιάξω ρυζόγαλο;» Είπε κλαίγοντας η μαμά και θυμωμένη φώναξε: «ΧΑΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ, δεν θέλω να σας βλέπω«

Τα δυο παιδιά για να την καλοπιάσουν και να απαλύνουν την στεναχώρια της φεύγουν κρυφά να πάνε στο δάσος να μαζέψουν φράουλες.

Εκεί θα συναντήσουν λουλούδια που χορεύουν, πουλιά που τραγουδούν, άλλα παραμυθένια πλάσματα του δάσους, και τέλος ένα νάνο, τον οποίον και θα κοροϊδέψουν κάνοντάς τον να θυμώσει πολύ.

«Θα δείτε τι θα πάθετε!» Απειλεί τότε εκείνος και εξαφανίζεται.

Εν τω μεταξύ η ώρα περνάει, το σκοτάδι πέφτει, τα παιδιά χάνουν τον δρόμο και δεν μπορούν πια να γυρίσουν στο σπίτι τους.

Τρεις καλές νεραΐδες αναλαμβάνουν να τα προστατέψουν μέχρι να έρθει το πρωί….

— Αυτό και άλλα πολλά θα τα δούμε και θα τα μάθουμε στην σκηνή του Θεάτρου Κιβωτός σε μια παράσταση, γεμάτη χρώματα και φως, με έξυπνους διαλόγους γεμάτους χιούμορ, πλημμυρισμένη από υπέροχες μελωδίες και τραγούδια, με διαλεχτούς ηθοποιούς – τραγουδιστές, χορογραφημένη στην λεπτομέρεια και όπως πάντα, με παραμυθένια σκηνικά και κοστούμια, που είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει τους μικρούς μας θεατές σε ονειρεμένους κόσμους.

> Παραστάσεις για το κοινό:  Κάθε Κυριακή 11:15 & 15:00

> Σχολικές παραστάσεις: Καθημερινά 10:00

Για τα σχολεία και τους συλλόγους, διοργανώνονται παραστάσεις τις καθημερινές τα πρωινά, κατόπιν συνεννόησης.

— Κρατήσεις για σχολεία και συλλόγους:

Δευτέρα – Παρασκευή 08:30-14:30 (Τηλ: 210 3417000, 6945373097, 6944273923)

Επικοινωνήστε μαζί μας:

Θέατρο ΚΙΒΩΤΟΣ

Διεύθυνση: Πειραιώς 115 –             Αθήνα

Τηλέφωνο: 210-34.17.000

Τηλεοπτικό σπότ: https://youtu.be/o_m-dOiVbG8